PET PRODUCTS

ПРОДУКТИ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

 

    

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

София 1407
бул. Черни връх 71а
Тел.: 02/962 87 89
e-mail: info@citypets.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

© 2012 City pets

Етикет за домашни котки  Тук

Най- разпространените породи котки   Тук

Проверете колко добре познавате котката си  Тук

 Проверете дали сте собственост на котката     Тук

 

Собствениците на домашни любимци живеят по-дълго

Според проучвания в целия свят, стопаните на домашни любимци наистина живеят по-дълго. Това е толкова добре известно в медицинските среди, че докторите понякога препоръчват на пациентите да си вземат животни. Терапията с домашни любимци все по-често се прилага в места като старчески или детски домове. Има много теории за това как животните помагата за удължаване на живота. Проучванията показват, че собствениците на домашни любимци имат по-ниско кръвно налягане и по-ниски нива на стреса, независимо при какви условия живеят и работят. Собствениците на кучета са в по-добро общо здраве от хората без кучета. Лекарите го отдават на редовните разходки. Чувството за отговорност към животното може да осмисли живота на хора, които се борят с депресия или самота.

Животни от всякакви видове и размери се използват за терапия. Лекарите отчитат, че пациентите изглеждат по-щастливи и спокойни край домашни любимци.

При собствениците на животни се наблюдава по-бързо възстановяване след тежки заболявания, както и по-редки случаи на инфаркти и инсулти.

И кучетата са манипулатори

Кучетата имат славата на послушни и покорни животни, затова номерата им често не се забелязват. Нали не мислите, че идеята да пуснете кучето в стаята или да му дадете нещо вкусно от масата е Ваша и не е резултат от жалостиво скимтене или умилителен поглед. Ще оставите ли отново кучето само през нощта след като предишния път се изпика в обувките Ви?!

 

Манипулацията, която започва с “Мяу”

 Проучванията показват, че повечето стопани на котки става по-рано от другите хора и често прекъсват заниманията си, за да обърнат внимание на желанията на любимеца си. Домашните котки са еволюирали и са се научили да манипулират хората, за да получат каквото искат. Открили са малки трикове, които осигуряват незабавно внимание от човеците. Някои са усвоили няколко вида мяукане, други използват и лапите си. Може да се смята, че ни манипулират, когато всеки път когато чуем мяукане, оставяме заниманията си и отиваме да видим какво иска котката. Докато се усетим, започваме да отлагаме плановете си за разходка или вечеря с приятели, защото котето мяучи жално когато излизаме. Въпреки всичко, хората обичат котките си независимо от белите и глезотиите, които не биха простили дори на децата си. Отношенията между хората и котките са просто даване и получаване – хората дават, котките получават.

 

 

Котешка тоалетна

Универсална постелка

Прахообразен дезодорант