PET PRODUCTS

ПРОДУКТИ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

 

    

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

София 1407
бул. Черни връх 71а
Тел.: 02/962 87 89
e-mail: info@citypets.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

© 2012 City pets

Как се използват ГрадскиЛюбимци® за котки

 

Прахообразен дезодорант за котешка тоалетна Градски любимци®

 

Ако стане “инцидент” извън тоалетната, поръсете мястото с дезодоранта и оставете 10-15 мин.

След това почистете с прахосмукачка или метличка. Добавете в тоалетната, ако усетите неприятна миризма.

 

Постелка за котешка тоалетна Градски любимци®

Покрийте дъното на котешката тоалетна с около 2 сантиметра от постелката.

Периодично почиствайте твърдите екскременти и поне веднъж в месеца подменяйте замърсената постелка с нова,

като предварително измиете и подсушите съда.

Не използвайте почистващи препарати, съдържащи амоняк.

 

котешката тоалетна

Съдът

Докато котето е малко е необходим по-плитък съд /не повече от 5 см/. Когато котето порасне съдът трябва да бъде поне 15 см дълбок, за да не се разпилява постелка. Магазините за домашни любимци предлагат голямо разнообразие от съдове, от съвсем обикновени пластмасови съдове до автоматизирани системи, които се включват към вода и отходен канал. Най-важно е да се избере достатъчно голям съд, който е удобен за котката и не позволява разпръскване на постелка.

Мястото

Ако котката не хареса мястото на тоалетната може да откаже да я ползва, независимо от усилията на собствениците. Кутията трябва да се сложи на тихо, закътано място, с лесен, денонощен достъп. Тоалетната трябва да е далеч от водата и храната на животното. Мястото трябва да е удобно и за почистване.

Грижи за тоалетната

Почиствайте тоалетната често. Препоръчително е твърдите отпадъци да се почистват всеки ден, но ако използвате Градски любимци® можете да разредите това не толкова приятно задължение. Нашата постелка изсушава и отнема миризмата на твърдите екскременти. Поне веднъж месечно изхвърлете цялата постелка и изчистете съда с топла вода и препарат. Не използвайте белина или препарати с амоняк. Почистете под тоалетната. Подсушете съдът и напълнете с нова постелка.

Научете котката да я използва

Ако вземете котка отглеждана в домашна обстановка, тя обикновено е научена да използва тоалетна. За да привикне по-лесно към към новото място, съд или постелка, помолете предишните собственици за шепа от старата, използвана постелка. Познатата миризма ще насочи животното и ще улесни привикването.

Ако вземете котка от улицата или нечий двор, привикването е истинско предизвикателство.  

Наблюдавайте котката внимателно през цялото време. Опитайте с различни позиции на тоалетната, особено на местата които котката е използвала за тоалетна. Заведете котката до съда и разровете леко постелката, за да събудете интереса и. Когато се качи в тоалетната я похвалете и наградете с дребна вкусотийка.

Ако стане "инцидент" извън тоалетната, изсипете десетина пелети от Градски Любимци® и оставете да попият течността. Съберете ги и ги смесете с постелката в тоалетната. Това ще насочи животното и, с малко късмет, ще доведе до успех.

Котешка тоалетна

Универсална постелка

Прахообразен дезодорант